"L'elogi de l'ombra" de Junichirô Tanizaki

06/02/2016
  • El que la Gemma en pensa:

    Tanizaki, amb gràcia i delicadesa, ens endinsa en la foscor, en la màgia de l'ocult, del que no es veu però que s'intueix en la penombra, per fer-nos entendre el concepte japonès de la bellesa.

    Amb un molt interessant i amè recorregut per l'arquitectura, l'art, el teatre i la cultura japonesa, ens explica l'ombra, i ens fa comprendre, per exemple, la bellesa oculta en els motius daurats i brillants de la decoració japonesa. La nostra mirada occidental, sota una il·luminació que tot ho vol mostrar, la veu exagerada i estrident, però té sentit si baixem la intensitat de la llum, si gairebé l'apaguem, per poder albirar entre les tenebres la subtilesa dels seus bells centelleigs.

    La citació:

    “Hi ha una cançó antiga que diu: Si apleguem les branques, en sortirà una cabana; si les escampem, tornarem a tenir un bosc. Nosaltres pensem així i trobem la bellesa no pas en una cosa concreta sinó en els jocs d’ombres, en els clarobscurs sorgits de la juxtaposició de diversos elements. De la mateixa manera que una pedra fosforescent brilla en la foscor però perd tot l’encant a la llum del dia, la bellesa no existeix si s’eliminen els efectes produïts per les ombres.”

    Comprar el llibre: 9,90 €

    Comprar el libro: 14,90 €

    Acheter le livre: 16,85 €


    I, per commemorar els cinquanta anys de la mort de Junichirô Tanizaki, onze relats d'amor de sorprenent bellesa i refinat erotisme a Cuentos de amor


     









1 comentari

Regístrate con nosotros y así podrás crear tus comentarios, contar tus experiencias y participar en nuestro blog.

Cercar entrades

Etiquetes

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.