Dotze dones entre els 26 i els 75 anys es troben per parlar d’allò que realment els importa. I què és?
Una gran oportunitat per endinsar-se en el món femení
Per recobrar el plaer de la conversa íntima i sincera
¿De què ens agrada parlar a les dones? ¿Què compartim amb les nostres amigues? ¿Quines coses callem? ¿Què critiquem dels homes? ¿Què opinem de la vida? Que ningú no ho digui per nosaltres! Entre moltes altres coses, les dotze dones d’aquest llibre, de diferents edats i procedències, parlaran de la intimitat —o de la falta d’intimitat—, dels homes, del sexe, de la maternitat, de la seducció, dels abusos, de la fortalesa i la debilitat, de l’adopció, de la relació amb els adolescents, de la manca de temps i de les mil maneres de tirar endavant a la vida...
A través de les seves converses ens entendrem millor a nosaltres mateixes i ens sentirem acompanyades en els nostres processos vitals, compartirem coses que no havíem compartit fins ara amb ningú i contrastarem punts de vista amb sinceritat i respecte. En un moment en què la participació de la dona en el mercat laboral ja no té marxa enrere, no deixem de banda la sensibilitat que ens ha caracteritzat sempre.
De què parlem les dones quan parlem del que ens importa és un divertiment molt seriós sobre la societat contemporània en clau femenina.
Il·lustracions de Sabala.
Esmeralda Berbel
És autora del llibre de relats El hombre que pagaba noches enteras (Nihil Obstat, 2000), de Trátame bien (Alba Editorial, 2004), un llibre d’entrevistes a dones després de superar una relació de maltractaments, i d’Alismas (Ellago Editores, 2006), un text en prosa poètica. Ha guanyat el premi de l’Associació Progressista de Dones Montserrat Roig pels contes Albahaca (2000) i Amapolar (2002). L’any 2006 Arborecer, un altre dels seus relats, va rebre el premi de narrativa de dones de Terrassa. En l’actualitat, imparteix tallers d’investigació creativa i creació literària per adults i nens.